måndag 14 januari 2013

Fantastiskt god musli!

Min plan när jag började med detta bak var att göra en variant av dessa muslibars, men då dem var för länge i ugnen blev det för torra för att hålla ihop så då smulade jag ner de till musli och det vart toppen bra!

Ingredienser
2 dl grovhackade cashewnötter 
2 dl pumpakärnor
5 äggvitor
2 dl havregryn
6 msk sojamjöl
6 msk honung
1 dl hackade aprikoser
2 dl tranbär
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
(man krydda med valfri krydda, ta det du tycker om!)

Börja med att sätta ugnen på 125 grader
Rosta cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och låt dem sen svalna
Blanda äggvitor, havregryn,sojamjöl och honung. Häll därefter i nötterna, fröna och den torkade frukten, rör om väl.

Smula ut degen över på en ugnsplåt klädd i bakplåts-papper och sen in i ugnen.
Ta ut när du tycker den är färdig, jag valde att låta den stå inne ca 30-40 min. Rör om då och då och känn efter på konsistensen. 
Perfekt att ha i yoghurten till mellanmål, eller frukost. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar