måndag 20 juli 2015

nyttigare variant av blåbärspaj

 När hela skogen lyser blått av alla blåbär MÅSTE man plocka massor. Blåbär är ju så gott och kan användas till mycket. I gröten, i yoghurten/kvargen , smoothies etc.
Men blåbärspaj är väl bland det godaste så gjorde en variant som är lite nyttigare än vanlig paj


Ingredienser 
1 L blåbär
1/2 dl rårörsocker
2 msk potatismjöl (ej nödvändigt)
2 dl havregryn
1 dl rårörsocker 
1 dl kokos
75 g smör
1 msk vatten

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop blåbären med rårörsocker och potatismjöl, låt stå.
Rör ihop smöret med rårörsocker och rör sedan i resten av ingredienserna.
Häll bären i en ugnsform och smula sedan degen över. In i ugnen ca 30 min alt. tills degen fått gyllenbrun färg.

Denna paj är så god, enkel och lite nyttigare än vanlig smuldegspaj.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar