Snart är min period i min lilla bubbla slut. Skolan är klar för den här gången och klarade den praktiska tentan i söndags så nu är man lic. träningsinstruktör. 2 av 5 steg är checkade! "Ledig" fram till februari, eget ansvar med all teknik som ska finslipas till dess bara, känns skönt.
Vi har väldigt goda pannkakor på jobbet som vi får varje torsdag men äter väldigt sällan dem pga innehållet. Men förra veckan blev jag lite extra sugen så jag gjorde pannkakor hemma fast en nyttigare variant. Super goda och smakar faktiskt precis som "riktiga" pannkakor.Ett måste att provas!
Ingredienser (4 pers.)
4 ägg
1½ dl dinkelmjöl
1 dl rågmjöl
½ dl havregryn
6 dl havremjölk (går lika bra med vanlig eller annan mjölk)
1 liten klick smör
½ tsk salt
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver (EJ vaniljsocker!)
Vispa ihop ägg och mjölk, lägg i mjölet och havregrynen och vispa ordentligt.
Smält smöret alt. ta lite flytande smör och häll i smeten, samt honungen, saltet och vaniljpulvret. Ställ in smeten i kylen ca. 10 minuter stek sedan pannkakor och njut!
Vi åt dessa godingar med vaniljkesella och färska hallon, kunde inte blivit en bättre traditionell torsdagsmiddag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar