bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

måndag 20 juli 2015

nyttigare variant av blåbärspaj

 När hela skogen lyser blått av alla blåbär MÅSTE man plocka massor. Blåbär är ju så gott och kan användas till mycket. I gröten, i yoghurten/kvargen , smoothies etc.
Men blåbärspaj är väl bland det godaste så gjorde en variant som är lite nyttigare än vanlig paj


Ingredienser 
1 L blåbär
1/2 dl rårörsocker
2 msk potatismjöl (ej nödvändigt)
2 dl havregryn
1 dl rårörsocker 
1 dl kokos
75 g smör
1 msk vatten

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop blåbären med rårörsocker och potatismjöl, låt stå.
Rör ihop smöret med rårörsocker och rör sedan i resten av ingredienserna.
Häll bären i en ugnsform och smula sedan degen över. In i ugnen ca 30 min alt. tills degen fått gyllenbrun färg.

Denna paj är så god, enkel och lite nyttigare än vanlig smuldegspaj.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar