bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

torsdag 22 augusti 2013

Kasslergratäng med spenat och havregrädde

Vill du ha en god, smakrik, proteinrik men kalorisnål måltid?
Då rekommenderar jag den här rätten!

(ber om ursäkt för den riktigt tråkiga bilden, men det blev inte roligare än såhär ;P)

Recept 5 port.
525 g kassler
500 g fryst spenat
3 vitlöksklyftor
2,5 dl oatly matlagningsgrädde
40 g riven ost
salt,peppar,örtkryddor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva och bryn kasslern, samtdigt som du tinar spenaten i lite vatten i en skål med vatten i mikron
2. Koka upp grädden, häll i osten och krydda såsen.
3. Ta fram en ugnsform där trycker du ut spenaten så den täcker hela formen. Lägg över kasslerskivorna på spenatbädden och häll över såsen.
4. In i ugnen tills gratängen börjar bli gyllenbrun.

Servera med en god sallad.

Näringsvärde (utan sallad):
Protein - 28 g
Kolhydrater - 5 g
Fett - 10 g
Kalorier - 226

Jätte god! kommer verkligen göra om denna, men rekommenderar att använda mer spenat i då jag tycker det blev lite snålt. Använd iaf 600 g





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar