bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

söndag 2 mars 2014

Råg- och dinkel frallor

Bakade dessa godingar härom dagen, jätte goda och enkla att göra.



Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl matolja
2 tsk salt
1 msk agavesirap (kan ersättas med honung om du inte har agave sirap)
1 dl kross, jag använde vete men finns flera olika varianter 
6-7 dl dinkelmjöl (jag tog siktat ekologiskt)
6-7 dl rågsikt (ekologiskt)
1 dl linfrön

-Värm upp vattnet och oljan till 37 grader
-Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattenblandningen, när jästen lösts upp häll ner resten tillsammans med salt, agavesirap och krosset.
-Blanda ner mjölet.
-Låt jäsa in 30 minuter
-knåda degen och tillsätt mer mjöl vid behov
-forma 16 st bullar, låt jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter
-pensla med vatten och strö över t.ex. havregryn, solrosfrön eller rågflingor.
-Grädda i ugnen 20 minuter på 225 grader.


Så testa, ät och njut med en kopp te till :D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar