Prövade ett nytt recept idag, tycker det är så lätt att man gör samma saker hela tiden så är inne i en fas där jag vill laga mycket mat vi inte har ätit eller brukar äta så ofta.
2 dl minikeso
2 msk dill
rivet skal från 1 citron
120 g jordärtskocka (ca. 5-6 st)
2 stora palsternackor
1 broccolis stjälk
16 cm purjolök
örtsalt och citron peppar
2 msk dill
rivet skal från 1 citron
120 g jordärtskocka (ca. 5-6 st)
2 stora palsternackor
1 broccolis stjälk
16 cm purjolök
örtsalt och citron peppar
1. Skala och skiva palsternackorna och jordärtskockorna i slantar. Koka några minuter tills de mjuknar något, då palsternackan behöver längre koktid lägg ner dem först medans du skalar och hackar jordärtskockorna.
2. Dela broccolie buketterna i mindre bitar och låt dem koka 1-2 minuter.
3. Blanda keson, kvargen med de rivna citronskalet.
4. Häll ut jordärtskockan, palsternackan och broccolin i en ugnsform. Krydda med lite örtsalt och citronpeppar.
5. Skiva laxen och fördela den jämnt i formen. Strö purjolöken över.
6. Klicka ut keso röran och ställ in i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
7. Servera med en grön sallad. Jag gjorde en på salladskål, machesallad, sockerärtor och alfalfagroddar, pressade över citronen som jag rivet skalet av över.
2. Dela broccolie buketterna i mindre bitar och låt dem koka 1-2 minuter.
3. Blanda keson, kvargen med de rivna citronskalet.
4. Häll ut jordärtskockan, palsternackan och broccolin i en ugnsform. Krydda med lite örtsalt och citronpeppar.
5. Skiva laxen och fördela den jämnt i formen. Strö purjolöken över.
6. Klicka ut keso röran och ställ in i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
7. Servera med en grön sallad. Jag gjorde en på salladskål, machesallad, sockerärtor och alfalfagroddar, pressade över citronen som jag rivet skalet av över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar