bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

fredag 1 maj 2015

Ugnsbakad torsk på en bädd av broccoli och ärtor med kvargröra


En supergod och enkel rätt. Vill man kan man även äta ris till men då jag dragit ner på kolhydraterna ett tag framöver fick det bli extra grönsaker till istället.


Ingredienser4 torskfiler (eller annan vit fisk, tinad)
frysta ärtor och broccoli (eller andra frysta grönsaker)
2-3 dl kvarg
rivet skalet från 1 citron
1 dl riven ost gärna med mycket smak, jag valde wästerbotten ost
salt, peppar och timjan
1. sätt ugnen på 180 grader. Smöra en ugnsform.
2. Lägg de tinade grönsakerna i botten och sedan fisken.
3. Blanda ihop kvargen med citronskalet, den rivna osten. Krydda med salt, peppar och timjan efter smak.
4. Klicka ut kvargröran över de fyra fiskfilerna och ställ in i ugnen ca. 20-25 minuter eller tills fisken är klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar