Gjorde helt fantastiska lammfärsbiffar igår! Gjorde inte biffarna som vanligt och det vart dem bästa biffarna jag gjort hittills. Så detta är ett måste att pröva :)
Ingredienser Biffar
600 g lammfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök (finhackad)
3 vitlöksklyftor (finhackad)
2 ägg
salt, svartpeppar, timjan
150 g fetaost
Ingredienser rotfruktspytt
3-5 morötter
3-4 rödbetor
2-3 palsternackor
4-6 eko potatisar
Ingredienser sås
Havregrädde
Kalvfond
soja
svartpeppar
Rårörda lingon 1-2 tsk
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka rotfrukterna, jag väljer att försteka potatisen för att få en lite knaprigare yta. Häll potatisen och resten av rotfrukterna i en ugnsform, häll lite olja över och krydda med timjan, rosmarin, salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen.
- Fin hacka lökarna och fräs dem i en varm panna med lite olja. Låt dem stå och svalna medans du blandar mjölk och ströbröd.
- Blanda i lammfärsen, äggen och löken i mjölkblandningen.
- Krydda valfritt med kryddorna. Smula ner fetaosten och blanda.
- Forma till 6 biffar och stek i panna med lite smör eller olja. Ställ in dem i ugnen för att lagas färdig medans du gör såsen.
- Häll upp valfri mängd havregrädde i en kastrull, blanda i fonden och sojan efter smak. Krydda med lite svart peppar och rör ner de rårörda lingonen.
- Jag blandar även ner lite vetemjöl special som jag rört ut med liten vatten för att få en tjockare konsistens.
Till detta serverade jag kokta haricots verts. Vart som sagt super gott.
Näringsinformation / biff
Protein 26 g
Kolhydrater 6 g
Fett 20 g
Kalorier 310
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar