Använde ett recept ur boken "Lättlagad GI" av Ola Lauritzson på köttfärslimpa, SUPER GOTT!
Tar dock lite tid, inte att göra, men den ska vara i ugnen i 60 minuter.
4 personer
1 gul lök
1kg blandfärs
4 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl köttbuljong(hade ej så andvände kyckling)
200g hericots verts
2 dl grädde till sås
Grönsallad
Rårörda lingon
Finhacka löken.
Blanda samman färsen, löken och vitlöken. Blanda i timjan, äggen, en skvätt av buljongen salt och peppar.
Forma färsen till en lima och lägg i en ungssäker smörad form.
Slå på resten av buljongen.
In i ugnen 60 min på 200 grader.
Koka hericots vertsen i lättsaltat vatten.
Ta köttspadet från ugnsformen häll i ca 2 dl grädde, rör till sås.
Skär upp limpan i skivor servera med bönorna, grönsallad och lingon.
GOTT GOTT!
Tar dock lite tid, inte att göra, men den ska vara i ugnen i 60 minuter.
4 personer
1 gul lök
1kg blandfärs
4 vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl köttbuljong(hade ej så andvände kyckling)
200g hericots verts
2 dl grädde till sås
Grönsallad
Rårörda lingon
Finhacka löken.
Blanda samman färsen, löken och vitlöken. Blanda i timjan, äggen, en skvätt av buljongen salt och peppar.
Forma färsen till en lima och lägg i en ungssäker smörad form.
Slå på resten av buljongen.
In i ugnen 60 min på 200 grader.
Koka hericots vertsen i lättsaltat vatten.
Ta köttspadet från ugnsformen häll i ca 2 dl grädde, rör till sås.
Skär upp limpan i skivor servera med bönorna, grönsallad och lingon.
GOTT GOTT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar