bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

tisdag 11 december 2012

Pepparkakstryffel

Även detta recept hittade jag Här. Jag gjorde en liten tvist på receptet:

Ingredienser
250 g mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk pepparkakskrydda 
(rekommenderar det dubbla om man vill ha en tydlig smak, 1 tsk ger ingen speciell smak tycker jag)
1 tsk honung
1 tsk smör
Kanel

Häll i alla ingredienser förutom kanelen i en kastrull. Rör om under tiden, ha väldigt låg värme, det ska aldrig börja koka.


Häll ut smeten i en form täckt med plastfolie och låt stå i kylen 8-10 timmar

Ta ut "chokladplattan" och skär i små bitar. Pudra kanel över.
Efter att du delat plattan i bitar pudrar du kanel på en tallrik som du sen rullar bitarna i så dem blir ordentligt täckta av kanelen.
 (i orginal receptet ska du använda kakao, men då jag ville ha en jultvist på detta och pepparkakssmaken uteblev fick det bli kanel istället!)

Redo att förvaras i kylen!

Kan även rekommendera dessa, fantastiskt goda!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar