bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

onsdag 30 januari 2013

Muslie - kokos,hasselnötter och tranbär

Jag som älskar att experimentera i köket har blivit helt såld på att göra muslie! Finns så mycket roliga och spännande ingredienser man kan ha i.


Ingredienser
1 dl chasewnötter
1 dl hasselnötter
2 dl pumpakärnor
2½ dl havregryn
3 msk sojamjöl
3 msk kokosmjöl
1½ dl kokosflingor
2 dl tranbär
4 msk olja
3 msk honung
1½ dl varmt vatten
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel


Börja med att sätta ugnen på 200 grader. 
Grov hacka nötterna.
Värm vattnet och lös upp honungen i, blanda sen ner oljan.
Blanda havregryn, sojamjölet,kanel, kardemumma och kokosmjölet i en bunke. Häll därefter i vattenbladningen. Rör om.
Rör därefter ner nötterna, kokosflingorna och pumpakärnorna.
 Häll upp grynblandningen i en ugnsform klädd i bakplåtspapper.
Ställ därefter in i ugnen och låt stå ca 15-25 min. rör om då och då.
När blandningen är färdig ta ut och rör ner tranbären.
Förvara torrt.



Blev jätte nöjd med denna muslie. Perfekt att ha i youghurten till frukost eller mellanmål. Eller varför inte äta som den är som snacks?! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar