Grymt god och nyttig tacopaj! Dessutom glutenfri och laktosfri gjorde jag den!
Här följer receptet:
Deg
2dl havregryn(glutenfri körde jag med)
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl soja mjöl
500g köttfärs
1/2 lök
1/2 lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk kidneybönor
1 burk crème fresh
2 msk majonäs
körsbärstomater
riven ost
salt och peppar
Blanda havregryn, vatten och rapsolja. Låt stå i minst 15 min
Tillsätt sojamjöl, salt och peppar, gör till en deg, kavla ut och lägg i ungsäker form. Förgrädda i 10 minuter på 175g.
Bryn löken och köttfärsen. Tillsätt vatten och tacokrydda och låt puttra en stund. Skölj bönorna och tillsett dem. Häll sedan i köttfärsen i pajskalet.
Blanda creme fresh, majonäs, salt och peppar. (Jag hade även i lite vitlök, man kan aldrig få för mycket vitlök!) bred sedan denna blandning över köttfärsen, skär tomaterna på hälften och lägg dem ovanpå och avsluta sedan med den rivna osten.
20 minuter eller tills den fått färg på 200g. Servera sedan med rikligt med grönsallad.
MUUUUUMS
1 burk kidneybönor
1 burk crème fresh
2 msk majonäs
körsbärstomater
riven ost
salt och peppar
Blanda havregryn, vatten och rapsolja. Låt stå i minst 15 min
Tillsätt sojamjöl, salt och peppar, gör till en deg, kavla ut och lägg i ungsäker form. Förgrädda i 10 minuter på 175g.
Bryn löken och köttfärsen. Tillsätt vatten och tacokrydda och låt puttra en stund. Skölj bönorna och tillsett dem. Häll sedan i köttfärsen i pajskalet.
Blanda creme fresh, majonäs, salt och peppar. (Jag hade även i lite vitlök, man kan aldrig få för mycket vitlök!) bred sedan denna blandning över köttfärsen, skär tomaterna på hälften och lägg dem ovanpå och avsluta sedan med den rivna osten.
20 minuter eller tills den fått färg på 200g. Servera sedan med rikligt med grönsallad.
MUUUUUMS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar