Jag tycket väldigt mycket om fiskgrytan med saffran (finns också på bloggen), så jag gjorde en gryta med samma bas som i den. Vart väldigt nöjd med resultatet!
Ingredienser (ca. 5 port.)
400 g torsk/vit fisk
60 g fänkål
2 st tomater
½ purjolök
1½ dl cream fresh
400 g räkor
1 fiskbuljongstärning löst i 5 dl varmt vatten
1 msk tomatpure
Torkad basilika (valfri mängd efter tycke och smak)
salt och örtsalt
Gör såhär:
Bryn löken och kålen, häll därefter i tomaterna och nästan direkt efter, häll i cream freshen.
Häll i den upplösta buljonglösningen, rör om. Blanda i tomatpuren, salt, örtsalt och krydda med basilika.
När detta börjat koka upp sänk värmen och lägg i fisken (som du tärnat i bitar) låt sjuda i ca 10 min, häll därefter i räkorna så att dem blir värma.
Enkelt och snabbt att göra, blev väldigt gott!
Jag åt detta med 2 skivor Wasa surdegsknäcke till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar