bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

onsdag 20 mars 2013

Fiskgryta med tomat och basilika


Jag tycket väldigt mycket om fiskgrytan med saffran (finns också på bloggen), så jag gjorde en gryta med samma bas som i den. Vart väldigt nöjd med resultatet!

Ingredienser (ca. 5 port.)
400 g torsk/vit fisk
60 g fänkål
2 st tomater
½ purjolök
1½ dl cream fresh
400 g räkor
1 fiskbuljongstärning löst i 5 dl varmt vatten
1 msk tomatpure
Torkad basilika (valfri mängd efter tycke och smak)
salt och örtsalt


Gör såhär:
Bryn löken och kålen, häll därefter i tomaterna och nästan direkt efter, häll i cream freshen.
Häll i den upplösta buljonglösningen, rör om. Blanda i tomatpuren, salt, örtsalt och krydda med basilika.
När detta börjat koka upp sänk värmen och lägg i fisken (som du tärnat i bitar) låt sjuda i ca 10 min, häll därefter i räkorna så att dem blir värma.
Enkelt och snabbt att göra, blev väldigt gott!
Jag åt detta med 2 skivor Wasa surdegsknäcke till.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar