bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

måndag 4 maj 2015

Pulled chicken med fylld sötpotatis

Alltså herre gud! Detta är nog bland det godaste jag ätit, en väldigt enkel rätt men som tar tid då då både kycklingen och potatisen ska stå i ugnen ett tag, men det är värt det alla dagar i veckan.

10711454_10154803454430082_797988655_n
Ingredienser1 kg kyckling
BBQ sås (vi använder gym crossistens kalorifria)
1 gul lök
4 sötpotatisar (tänk på storleken, den ska gå att dela på och gröpa ur)
vitlök
fryst spenat
riven ost
1. Sätt ugnen på 160-180 grader. Grov hacka löken i klyftor. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form (eller i en gjutjärns gryta med lock) häll valfri mängd BBQ sås över och lägg ner lökklyftorna i formen/grytan. Använder du en form så täck formen med dubbla lager folie innan du ställer in den i ugnen. Låt kycklingen stå i 2-2½ timmar
2. Dela på sötpotatisarna pensla lite olja på dem (jag använde vitlöksolja) lägg dem en ugnsplåt och ställ in i ugnen ca. 1 timme. Använd en potatis sticka, de ska kännas som färdig kokt potatis när dem är klara. Ta ut dem och låt dem svalna.
3. Koka den frysta spenaten när kycklingen och potatisen är klara. Låt den koka i ca. 1-2 minuter häll av vattnet.
4. När potatisen svalnat gröp ur nästan allt ”kött” men spara på kanterna och i botten, hacka upp ”köttet”
5. Hacka upp den gula löken som legat med kycklingen och fräs den tillsammans med några klyftor nedpressad vitlök. Blanda sedan ner spenaten och potatisköttet.
6. Fyll potatisskalen med spenatfyllningen och strö lite riven ost på och ställ in i ugnen tills osten smällt (du kan nu höja ugnen till 200 grader)
7. Ät med en grönsallad till.
Vart som sagt super gott och kommer garanterat göra om detta! Det tar som sagt en stund men maten sköter sig i princip själv i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar