bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

torsdag 1 oktober 2015

Hemmagjord äppelmos med stevia

Efter en härlig dag med lek och bus ute med fina vänner blev det äppelmos kokning med mamma av egen plockade äpplen.


Vi kokade på 30 äpplen i olika storlekar vilket ledde till 1 1/2 L mos.
Utöver äpplen ska det tillsättas 0,5 dl vatten på 5 äpplen.
Sukrin/stevia efter smak
Vaniljpulver/vaniljarom efter smak
Och 0,75 tsk askorbinsyra på 10 äpplen

Vi använde lite stevia och 2 påsar (5g per påse)vaniljarom som sötningsmedel. Men som sagt sötningsmedel efter smak och hur syrliga äpplena man kokar på är.

Börja med att dela på äpplena i stora klyftor (vi hade skal och kärnhuset kvar) koka upp med vattnet tills äpplena mjuknat och går att mosa.
Sila röran ner i en ny kastrull.
Koka upp igen och tillsätt valfri mängd sötningsmedel och askorbinsyran.
Låt svalna och häll sedan upp i glasburkar.
Förvara i kylen. Moset håller i flera veckor.


Vart jättegott! Och är numera ett givet val på morgongröten och i Williams yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar