Efter en härlig dag med lek och bus ute med fina vänner blev det äppelmos kokning med mamma av egen plockade äpplen.
Vi kokade på 30 äpplen i olika storlekar vilket ledde till 1 1/2 L mos.
Utöver äpplen ska det tillsättas 0,5 dl vatten på 5 äpplen.
Sukrin/stevia efter smak
Vaniljpulver/vaniljarom efter smak
Och 0,75 tsk askorbinsyra på 10 äpplen
Vi använde lite stevia och 2 påsar (5g per påse)vaniljarom som sötningsmedel. Men som sagt sötningsmedel efter smak och hur syrliga äpplena man kokar på är.
Börja med att dela på äpplena i stora klyftor (vi hade skal och kärnhuset kvar) koka upp med vattnet tills äpplena mjuknat och går att mosa.
Sila röran ner i en ny kastrull.
Koka upp igen och tillsätt valfri mängd sötningsmedel och askorbinsyran.
Låt svalna och häll sedan upp i glasburkar.
Förvara i kylen. Moset håller i flera veckor.
Vi kokade på 30 äpplen i olika storlekar vilket ledde till 1 1/2 L mos.
Utöver äpplen ska det tillsättas 0,5 dl vatten på 5 äpplen.
Sukrin/stevia efter smak
Vaniljpulver/vaniljarom efter smak
Och 0,75 tsk askorbinsyra på 10 äpplen
Vi använde lite stevia och 2 påsar (5g per påse)vaniljarom som sötningsmedel. Men som sagt sötningsmedel efter smak och hur syrliga äpplena man kokar på är.
Börja med att dela på äpplena i stora klyftor (vi hade skal och kärnhuset kvar) koka upp med vattnet tills äpplena mjuknat och går att mosa.
Sila röran ner i en ny kastrull.
Koka upp igen och tillsätt valfri mängd sötningsmedel och askorbinsyran.
Låt svalna och häll sedan upp i glasburkar.
Förvara i kylen. Moset håller i flera veckor.
Vart jättegott! Och är numera ett givet val på morgongröten och i Williams yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar