bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

torsdag 26 november 2015

Team Rynkeby #fuckcancer

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojket och drivs av organisationen Team Rynkeby Fonden. Dem gör något helt fantastiskt! Varje år cyklar Team från hela Norden till Paris för att samla in pengar till Barncancer fondens skull. 

lånad bild från google

Detta grundades av en medarbetare på Rynkeby food, Knud Vilstrup, han hade diagnostiserats med en lungsjukdom och ville därför göra något hälsosamt för sig själv. Iden växte fram då han ville att det även skulle vara en upplevelse i kombination med att komma i form. 
Han lyfte denna ide till den dåvarande tekniska chefen,Torben Moller-Larsen, för Rynkeby om det inte skulle kunna vara ett spännande projekt att cykla ner till Paris för att se avslutningen av Tour de France och om han då kunde sponsra med lite juice under resan. Detta gick han med på om han fick följa med på turen ner till Paris.

Efter en del samtal fram och tillbaka med Torben fick Knud klartecken. Han blev sponsrad med juice och  50 000 DKK till projektet med kravet att 10 personer skulle följa med.
2002 cyklade 11 personer med en funktionär 120 mil från Ringe till Paris under namnet "Team Rynke". Iden hade blivit verklig!
Iden var aldrig att detta skulle vara ett välgörenhetsprojket, men efter deras resa till Paris hade dem 38 000 DKK kvar som dem beslutade skulle skänkas till barncancer avdelningen på Odense Universitetshospital. 

lånad bild från google

Knud övertalade verksamhetschefen att fortsätta investera i projektet. 
Från att 2002 vara 11 cyklister som slutade med en donation på 44 500 kr
till att 2015 vara 1400 cyklister som slutade med en donation på hela 61 287 622 kr till barncancerfonden kan man säga att Team Rynkeby har växt en hel del och fortsätter att göra!

Detta var en kort text om Team Rynkeby, nu undrar säkert ni varför jag skriver den. Jag ska inte cykla Sverige-paris, men jag sa bidra på annat sätt. Jag ska fysträna Team Rynkebys Täby team! 
Så kul! Jag kommer göra allt för att dessa fantastiska människor som cyklar 120 mil för att samla in pengar till barncancerfonden är i så bra form som dem kan bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar