bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

måndag 21 april 2014

Rödbetsjucie och vegetariska biffar

D och jag gjorde rödbetsjucie med äpple och apelsin i, blev super god!
När vi var klara tipsade D:s lillebror om att använda de fruktkött som blev kvar till att göra biffar av, även de blev jätte goda. Kan verkligen rekommendera de. Så släng inte resterna när ni göra juice!





Kan tyvärr inte skriva upp ett exakt recept då planen inte var att göra biffar på resterna, men 2 apelsiner och 2-3 äpplen och sen 1 kg rödbetor. Blir ca 1 L juice.

Därefter rev jag i några morötter (2-4 mellan stora men välj själv hur mycket morötter du vill ha i) 2 ägg och sen den hel del salt då rödbetor, apelsin och äpple är rätt sött.
Även vitpeppar och lite citronpeppar. blanda ihop och forma till biffar som du sen steker på en medeltemperatur då dem lätt bränns vid innan dem är klara.

Vi åt biffarna till ugnsbakade laxfiléer som vi hade täckt med en röra på kvar (kan använda cream fresh), hackad tomat och rödlök, salt, peppar och citronpeppar.

Det går självklart att göra detta till en god vegetarisk rätt om man gör en mer matig sallad till och tar bort laxen :)

Kan verkligen rekommendera detta! Blev super gott och är väldigt enkelt att göra. Du kan självklart göra biffarna även om du inte har en juice maskin men använd då bara råvaror som är enkla att riva (i detta falla allt förutom apelsinerna) 


   






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar