bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

onsdag 10 juni 2015

Zucchinilassagne med keso

Prövade ett  nytt recept, har gjort lasagn med zucchini för länge sedan men tyckte det blev sådär. Men detta recept blev jättegott.


Ingredienser
500 g köttfärs
1 burk eko krossade tomater
1 gul lök
1-2 msk tomatpure
2-3 zucchinis
1-3 vitlöksklyftor (jag tog 3 men jag älskar vitlök)
salt, peppar och olika örter
fett snål riven ost

Kesoröran
500 g keso
4 msk sweetchilisås
0,5-1 dl fettsnål riven ost


Gör såhär
  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Hacka och fräs lök och vitlök. Häll sedan i köttfärsen och stek tills den är klar.
  3. Blanda i tomatpuren och de krossade tomaterna.
  4. krydda efter smak.
  5. Rör ihop kesoröran och ställ in i kylen
  6. Medans köttfärsen får stå och koka ihop, skala zucchinin och riv långa remsor med hjälp av en osthyvel.
  7. När allt är förberett så börjar du med att lägga ett lager zucchini i botten på en ugnsform, varva sedan köttfärs, kesoröra och zucchini. Avsluta med att strö över lite riven ost på toppen.
  8. In i ugnen tills osten på toppen börjat få färg alt. ta en potatisstick och känn om zucchinin är klar, den ska vara mjuk.
  9. Servera med salla!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar