bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

måndag 14 januari 2013

Raw-Hallonremmar

Fick ytterligare inspiration av denna tjej. Jag hade inga blåbär hemma så det blev hallonremmar istället, fantastiskt goda! Jag valde att dubbla receptet, blir ca. 14-16 remmar.

Ingredienser
500 g hallon (tinade el. värm i mikron)
2 mogna bananer
16 st torkade aprikoser
6 tsk stevia eller annan sötning bara det är torrvara
2 krm vanilj pulver

Börja med att sätta ugnen på 50 grader. Mixa alla ingredienser till en slät smet, bred sedan ut den i en ugnsplåt täkt med bakplåts-papper. Jag penslade även bakplåts-pappret med kokosolja.
Sen ska den stå i ugnen tills smeten torkat, tar ca- 18-22 timmar. Glöm inte att öppna ugnsluckan ibland för att släppa ut fukten. Det är värt tiden för dem är super goda!
När smeten har torkat skär du den i 14-16 remmar, därefter rullar du ihop dem till rullar och förvarar i kylen.

ca 42 kcal / rem






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar