bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

fredag 23 maj 2014

Ekologiskt, kravmärkt kött levererat till dörren!

Sen några månader tillbaka började man visa hur t.e.x Danmark behandlar sin djur som vi sen äter (eller så var det då jag uppmärksammade det).
Det skär i hjärtat när man ser filmer, bilder och läser hur dessa djur behandlas och under vilka förhållanden dem lever i. 
Allt från att bli slagna till att vistas i så små burar att dem inte kan varken stå, positionsförändra etc. är vardag för dessa djur.
Räcker inte det till att sluta köpa danskt kött så bordet detta göra det. 
77% av de danska slaktsvinen bär på MRSA, detta är en sexdubbling på 2 år. Att grisarna blir resistenta mot multibakterier (MRSA) och immun mot antibiotika beror på att man ger dem för mycket antibiotika. 
Denna smitta vandrar över till oss människor, oftast klara vi de bra men när vi inte gör det kan dessa bakterier leda till bölder och i värsta fall att vi dör.


Många pratar om att politikerna borde dra åt reglerna och stoppa detta, men denna kunskap sprids över nätet och artikel efter artikel om detta kommer ofta upp på Facebook. Varför inte hjälpas åt och ta eget ansvar för vad VI köper och vad VI vill stödja. Så länge vi konsumenter köper kött från Danmark med kunskap om vad dessa djur får utså och vad vi får i oss av att äta köttet så stödjer vi detta, enligt mig, helt sjuka beteende som dessa slaktbönder har och hur Danmark låter sina bönder behandla sina djur. 
Gå först till dig själv och gör det du kan,SEN kan du gnälla på vad politikerna gör eller inte gör angående vad vi importerar. 

Vi slutade köpa hem danskt kött för några månader sedan, och köper så långt ekonomin tillåter svenskt kött (dock ALDRIG danskt kött) då det är bevisat är Sverige använder minst antibiotika på sina djur. "Friska djur ger  låg antibiotikaanvändning" 
(mer info och fördjupning finns i länkarna längre ner)

Men både jag och D vill kunna köpa enbart svenskt, helst eko och kravmärkt kött. I slutet på april hittade Danne en hemsida gröna gårdar där dem enbart säljer sånt kött.
Finns även att köpa i vissa butiker, all information står på hemsidan.
Så vi beställde tillsammans med mina föräldrar 20 kg, hälften färs och hälften ugns-,grill-,detalj-,ädelbitar.
Finns massa olika köttboxar med olika köttinnehåll. 
10 kg svenskt, eko och kravmärkt kött kostade oss 1595 kr inkl. hemleverans. Helt klart prisvärt, somliga tycker kanske att kg priset på färsen blir dyr (159,9 kr kg kött) men då är det ju priset per allt kött inkl. oxfile,entrecote, nötbog, ytter- och innerfile etc. Vilket är ett sjukt bra pris på dessa fina bitar och priser som du inte hittar i affären på kött med samma krav. 
Vi kommer fortsätta köpa kött från gröna gårdar eller andra svenska, eko och kravmärkta gårdar.



Frysen är fylld med massa gott kött som jag kommer äta med gott samvete och vetskapen att jag har gjort mitt bästa för att stoppa djurmisshandeln i köttindustrin!

Vad gör du?







(mer information om de danska djurens förhållande här,här,här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar