bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

lördag 31 maj 2014

Nyttig variant på kladdkaka

Fortsätter att inspireras av bakasockerfritt, såg ett kladdkaka recept men då jag inte har någon form i den storleken som receptet krävde (12 cm diameter) hade bara minst 22 cm så antingen gör man en muffins variant som jag gjorde eller så kan man dubbla receptet och köra på en form som är 22-24 cm diameter.


Ingredienser
1 ägg
1 msk olja
20g = 2½ msk pumpafrön
2,3 dl mandelmjöl
1,5 msk pofiber
1 kryddmått äkta vaniljpulver
1 msk stevia (eller 1½ msk stevia strö eller annan sötning)
2-3 msk kakao beroende på smak (jag tog 3)

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman alla ingredienser ordentligt så att pumpafrönen blir helt mixade. Lättast är med en matberedare men en stavmixer funkar också :)
  3. Om du har en  12 cm diameter stor form alt om du dubblar receptet och kör en större (22-24 cm diameter) så smörar och bröar du den, annars använder du 5 st muffinsformar som du fördelar smeten i.
  4. Använder du en form så ska den stå inne i 10-12 minuter, använder du muffinsformar är 8 minuter bättre så dem fortfarande är kladdiga i mitten :)

För att gör dem lite roligare att servera och äta dekorerade jag med kokosflingor, hallon och grovhackade hasselnötter. Kommer dessutom att pröva byta ut pumpafröna mot hasselnötter nästa gång för att få en lite nötigare smak, tror det kan bli jätte gott :)
Är nog även gott med någon matsked vaniljkvarg till men mannen i huset att ätit upp den sista så får blir till nästa gång ;)



Näringsinformation/muffins om du gör 5 st
Protein 5 g
Kolhydrater 2,2 g
Fett 10,4 g
Kalorier 123

Även dessa är jätte enkla att göra och tror att dem går hem hos dem flesta. 
Pröva, ät och njut :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar