bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

tisdag 27 maj 2014

Läcker fisksoppa/gryta med smak av lime och persilja

Dagens middag blev lika god som den var enkel att göra!

Fisksoppa/gryta med smak av lime och persilja

Ingredienser
800 g fiskfile (använde pangasius)
½ dl färskpressad limejuice
1 tsk salt
2 gula lökar
2-3 st vitlöksklyftor
½ gul paprika 
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk koncentrerad fiskfond
½ dl finhackad persilja
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
200-400 g skalade räkor
4 st salladslökar

  1. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i limejuice blandad med saltet i minst 15 minuter
  2. Skala och skiva lökarna och paprikan tunt, fräs på svag värme i oljan.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, fiskfonden, persiljan och låt sjuda i 10-12 minuter
  4. Häll i kokosmjölken och vattnet, låt koka upp.
  5. Sänk värmen och lägg ner fisken, låt sjuda i 7-8 minuter
  6. Vänd ner räkorna och låt dem blir värma. Smaka av med salt och peppar (jag använde citronpeppar)
  7. Servera med ris eller som jag, med kokt broccoli och en fräsch grön sallad. Vi tog även några skivor av mitt hembakta äppelbröd för hur gott är det inte att doppa i soppan?  :)
Räcker till ca. 6 portioner (vet ej till hur många om du äter med ris då du förmodligen tar mindre kanske 8?)


Näringsinformation (vid 6 portioner)
Protein 34,3 g
Kolhydrater 13,6 g
Fett 13,4 g
Kalorier 309 

Brödet, salladen och broccolin är inte inräknat, men äppelskivsbrödet ligger på 107 kcal/skiva så jag skulle säga att totalt med sallad, bröd och broccoli blir väl totalen 600 kcal/ portion




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar