bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

onsdag 28 maj 2014

overnight oats med smak av hallon och kanel

Förberedde även igår dagens frukost. Även D fastnade när han fick en portion av den första varianten med smak av blåbär så det var inte mycket annat att göra än att fortsätta pröva olika varianter :)

Dagens frukost blev med smak av hallon, misslyckades dock med att göra lager av de olika "smeterna" men vad gör det när det smakar underbart? ;)

Ser dock inte lika mycket ut för världen som den med blåbär, man kan dekorera med lite tinade/färska hallon för ögats skull men smaken är det inget fel på!

Ingredienser
1,15 dl havregryn
1,5 dl mjölk (går att använda soja,mandel,havremjölk om man vill men hade bara vanlig mjölk hemma)
½ tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kanel
1 dl vaniljyoghurt (eller annan valfri yoghurt)
2 dl hallon frysta/färska/tinade
1 tsk chiafrön/linfrön

  1. Mixa ihop mjölken, havregrynen, vaniljpulver och kanelen till en smet
  2. Mixa sedan ihop yoghurten och hallonen till en smet. 
  3. Varva dessa i en skål/glas och ställ in i kylen över natten.
  4. Dekorera med lite hallon om du vill eller ät som den är :)
Vill du få en tydlig lagerskillnad mellan smeterna så ersätt en del av mjölken med grekisk yoghurt, hur mkt vet jag ej då jag inte provat men börja med ½ dl 

Näringsinformation
Protein 16,6 g
Kolhydrater 55,2 g
Fett 6,7 g
Kalorier 342







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar