bild

bild
Motivation och inspiration för oss och för er

tisdag 20 maj 2014

Juica eller inte?

Fick en jätte intressant bok av min svärmor. Älskar juice men dricker de väldigt sällan, ibland gör vi egen då vi har en råsaftcentrifug hemma, men alldeles för sällan enligt mig :)


Satt och läste boken igår då det står mycket om effekterna av att "juica" som hon kallar det.
Skillnaderna mellan söta juicer och gröna juicer. Vilka effekter olika grönsaker och frukter har, varför det är så mycket bättre att göra egen, även om man jämför med dem allra bästa juicerna på marknaden. Även dem allra bästa juicerna (t.ex. brämhults) pastöriseras (produkten upphettas till en viss grad för att döda bakterier och öka hållbarheten). Pastöriseringens effekt är att många viktiga näringsämnen och enzymer försvinner, och ju längre en juice står på hyllan i butiken ju färre näringsämnen och enzymer finns kvar sen när du dricker den.
Dessutom är ju egen pressad juice betydligt godare, du vet exakt vad som är i och det är verkligen BARA frukt och grönsaker i den. Och dem bästa juicerna är ju faktiskt rätt dyra så har man möjlighet att göra egen juice så är det inte dyrare än att köpa. Så jag kommer absolut att börja "juica" kanske inte riktigt i den mängd som Renee (författaren) men nästan ;)
Väldigt intressant bok tycker jag.

Kommer definitivt pröva en juice detox när pyret kommit ut. Fram till dess blir det till att pröva sig fram och testa juicerna hon har i boken. 



Kunde ju inte låta bli att pröva efter att jag läst boken. Så igår blev det en juice på frukt och grönt som förmodligen inte skulle hålla så jätte länge till, lika bra att göra juice av de istället för att slänga!
Morötter, apelsin och lite citron fick de bli.
Resultatet vart jätte bra!


Kylen kommer fyllas med massa gröna grönsaker och frukter (ja mer än den reda gör :P) så man kan unna sig lite juice då och då.
Fruktköttet sparade jag såklart, så idag blir de till att göra vegetariska biffar av resterna :)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar